top of page

Er det lurt å kommunisere mellom dater?

Når noen blir introdusert til hverandre via oss og de ønsker å gå på en date i virkeligheten etter dette, anbefaler vi kun kommunikasjon for å avtale selve daten. Ingen chatting for å bli kjent. Hvorfor gjør vi det slik og hvorfor anbefaler vi dette? Det vil jeg fortelle mer om i denne artikkelen.

Skriftlig kommuikasjon skaper de fleste konfliktene.


Det å tekste med hverandre har i løpet av de siste 20 årene blitt noe vi er vant med å gjøre. For mange føles det tryggere å skrive meldinger enn å snakkes ansikt til ansikt. Men har det gjort kommunikasjonen mellom oss bedre? Er det bra for oss å kunne få ting ut av systemet der og da via en melding? Er det tidsbesparende å kunne skrive frem og tilbake med hverandre på datingsidene eller appene, eller gjør det oss bare mindre følelsesmessig involvert og mindre modig når det kommer til det å faktisk investere i en relasjon?


Det som er sikkert så er det at det er mye vanskeligere å finne kjærligheten i dag enn det var for 20 år siden. Det som skulle gjøre det lettere og single mer tilgjengelig (nettdating) har gjort det hele mer komplisert og vanskelig. Meldinger detter inn på teleonen hele tiden. Det er nye distraksjoner fra både her og der. Det å skrive med noen skaper ikke lenger de følelser som det gjorde i begynnelsen.


Skriftlig kommunikasjon og meldingsutveksling er en av de tingene som har gjort det vanskeligere å finne kjærligheten fordi det ikke vekker dype bånd eller skaper minner som gjør at interessen opprettholdes. Det er ikke slik at du blir mer betydningsfull for noen ved skrive intime meldinger med noen. Noen er også blitt hekta på å få skriftlig bekreftelse og trenger den dopamin følelsen som skapes når noen skriver til en.


I tillegg overanalyserer single det som foregår på det skriftlige for å vite om noen liker en eller ikke. Dermed tar de avgjørelser på å fortsette et blikjentskap ut i fra mengden meldinger eller hvordan meldinger er skrevet.


Dette må slutte. Single burde gått på avvenningskurs og kutte ut all den telefontiden som kastes bort på digitale relasjoner som ikke blir til noe betydningsfullt og varig også i den virkelige verden.


Så hvordan gjør man det?


Min anbefaling hvis du ikke benytter matchmaker å ta de viktigste tingene før man avtaler en første date og så ikke ta ting via meldinger men ansikt til ansikt etter dette.


Går man på en første date og kjenner at kjemien er der så avtaler man en ny date og tar kommunikasjonen der. De eneste meldingene som er tillatt er "Det var hyggelig å se deg i går, gleder meg til å se deg igjen på Torsdag". Eller "Titter innom for å ønske deg en god dag. Vi sees på Torsdag"


Avtal 3 dater i uken når dere holder på å bli kjent og bli kjent på de datene. Gjør noe hyggelig sammen bare dere to eller gjør noe hyggelig sammen med andre også. Ta tilbake den tradisjonelle datingen hvor man blir kjent over tid og kjenner på følelsene som skapes ikke bare via fingerspissen men via alle sansene. Lukt, berøring, smak og syn.


Det er det som skjer i virkeligheten og hvordan dere har det når dere er sammen som har betydning. Ikke alt det som foregår innomellom.


Tar du utfordringen og begynner å date på denne måten fra og med nå?

98 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page