top of page

Ane, du hadde rett. Takk for pushet i riktig retning.

Slik starter mailen som lå og ventet på meg når jeg kom på jobb i dag. Den er fra en av mine kunder som ble matchet for 3 måneder siden og som var veldig skeptisk. Hun sa egentlig nei til å gå på en date etter en introduksjon, men jeg overbeviste henne til å gå på minst en date med denne mannen, på tross av. Nå 3 måneder senere har de bestemt seg for å bli kjærester og hun er som hun selv sier, storm forelsket. Hvordan kan det skje? At noen du kjenner null kjemi med på en introduksjon kan bli til noen som du virkelig forelsker deg i og føler full tiltrekning til?

Kjemi skapes på bakgrunn av hva vi føler.


Kjemi er en morsom liten greie. De fleste tenker at kjemi er noe som bare ER der. Den kommer fordi det er en automatisk connection mellom to mennesker som beviser at her er det noen som man vil trives sammen med. Kjenner man ikke kjemi så er man ikke en match, og kan aldri bli en match.


Men sannheten er at kjemi er noe vi er med på å skape. Det er en mottaker og det er en avsender. Begge disse er med på å kunne skape den kjemiske reaksjonen. Hvis mottaker ikke er åpen for å motta så funker det ikke. Hvis avsender ikke evner å sende så funker det ikke.


På den ene siden så handler det om hvordan motparten har det med seg selv og hva personen utstråler og på den andre siden så handler det om hvor åpen man er for å motta informasjonen som kommer.

Derfor er det utrolig viktig at man vet hvor åpen man er, men også hva man utstråler. Er man følelsesmessig lukket, låst fast i gamle mønstre, ikke flink nok til å ustråle den man er, så kan en matchmaker være en viktig døråpner til den kjemiske reaksjonens om kan komme på sikt. Ved å vise begge parter verdien av hverandre og bidra til at man både åpner opp men også klarer å sende rett informasjon.


Se for deg at du er veldig bevisst på hva din type er. Du vet hva som må til for at du skal føle noe og ha lyst til å treffe en person igjen. Du har fokus på å kjenne på disse tingene og leter etter egenskaper eller verdisett som må være på plass for at du skal kjenne på tiltrekning.


Eller enda verre du leter etter ting som du ikke er tiltrukket av. Ting du vet du ikke har taklet i tidligere forhold eller tidligere blikjentskap som gjør at du kategorierer den du møter som noen du ikke kan falle for.


Ser du med en gang at du ikke er fysisk tiltrukket til noen kan det hende at du låser deg selv med automatikk og på den måten får ikke du tilgang til den kjemien som kan skapes via den andre personen. Personen føler en avvisning via kroppspråket ditt og du får dermed ikke innblikk i hvem personen er på sitt beste. De føler seg avvist og dermed avviser de deg via sitt kroppspråk og sin væremåte.


Eller se for deg at du har blitt avvist veldig mange ganger fordi du er dårlig på å få frem din verdi. Du vet at du er en bra person og har masse bra å tilby en partner, men pga tidligere erfaringer er du veldig redd for å bli såret eller å skuffe noen andre. Du holder igjen og er ikke åpen nok til å motta andres signaler, og du er kanskje ikke klar for å blottlegge deg 100% enda heller.


Da er det genialt med et mellomledd som en matchmaker er.


Noen som ser deg og vet hva du søker etter og som kan bidra til at du ikke går glipp av muligheter som på sikt kan vokse til å bli noe bra. Eller via introduksjonene introdusere deg til noen du aldri ville valgt selv, men som du ser etter en stund at virkelig innehar de elementene de andre har manglet.


Som matchmaker kan du også bidra til å skape de gode datingopplevelsene som ikke bare er hyggelige men som utføres på en slik måte at det vekker nye følelser. Du vet hva begge liker. Du vet hva som kan være utfordrende. Du vet hva hver av de kan bidra med for å skape tillit hos den andre. Du kan dermed skape en date hvor de blir følelsesmessig knyttet til hverandre eller ser verdien av hverandre på bakgrunn av det de skal gjennomføre.


Det er ikke ofte jeg presser kunder til å gå på en date hvis de ikke vil, det er viktig å få frem, men noen ganger gjør jeg det og i 99% av tilfellene ender det da opp som denne historien. Hvor jeg får en hyggelig mail, som bekrefter at det å ha en matchmaker som mellomledd kan være lurt. Ikke bare for å bli introdusert til noen som innehar det du ser etter, men for å også hjelpe deg se verdien av den du har forran deg.
92 visninger0 kommentarer
bottom of page