Matchmaking er som vin og kaffe. Kvaliteten på råvarene og utførelsen frem til det ferdige produktet, er det som teller. I matchmaking sitt tilfelle er råvaren og utførelsen 100% matchmakeren sitt produkt. Derfor er det utrolig viktig at du som skal benytte deg av en matchmaker har gjort ett grundig forarbeid før du velger hvem du skal benytte deg av.

Mange matchmakere i Norge har ikke det som skal til.

Det er svært få matchmakere som har lang fartstid som matchmaker i Norge. De fleste har hoppet i det og startet sitt selskap fordi det var noe de fikk lyst til å gjøre, ikke fordi det var noe de var gode på. Det at man synes det er spennende og morsomt å jobbe med et yrket betyr ikke at man klarer å gi kunden det kunden har betalt for, nemlig en kjæreste. Denne siden er laget, ikke bare for å ha en felles registrering for single som ønsker å bli matchet av en matchmaker, men også for at du som kunde skal få nyttig kunnskap du trenger når du skal investere penger for å finne den rette for deg. En ting er å gi god oppfølging, skape tillit, være god til å snakke for seg, men noe annet er å faktisk levere. Det er faktisk bedre med en matchmaker som ikke har tid til å gi deg masse oppfølging men som leverer når det gjelder, kontra de som hele tiden er tilstede for deg som kunde, men aldri leverer en potensiell kandidat.

Selskap med mange ansatte eller selvstendig matchmaker?

I USA fungerer det godt å benytte seg av et stort matchmakingselskap med mange ansatte. Dette fordi bransjen har eksistert i mange år, og matchmakerne har lang fartstid. Det har de ikke i Norge enda.  Det tar tid å bli en god matchmaker og selskaper som ansetter matchmakere uten erfaring fra yrket vil mest sannsynlig slite med å skape matcher innen de tidsrammer de sier at de vil. Frem til det endrer seg, anbefales det å benytte selvstendige matchmakere som eier sitt eget selskap. Hovedgrunnen, er lidenskapen som matchmakeren legger i jobben når det driftes av matchmakeren alene. Når man drifter sitt eget legger man ikke fra seg jobben kl 16:00 og går over til det vanlige livet. Matchmaking er det vanlige livet. Det er en del av matchmakeren og det er noe som matchmakeren driver med 24/7.

Sertifiserte matchmakere kontra ikke sertifiserte.

En matchmaker som er sertifisert, er ikke nødvendigvis en dyktigere matchmaker enn en som ikke er sertifisert. Sertifiseringen gir bare en bekreftelse på at matchmakeren har kunnskap om faget. Om personen er dyktig i faget er det kun resultatene som kan fortelle. Samtidig er det en del grunnleggende informasjon som blir gitt i en sertifisering som kan være nyttig for matchmakeren og kundene som benytter matchmakeren. De fleste sertifiseringer inneholder ikke bare informasjon om hvordan drifte et matchmakingselskap, men gir også kunnskap om hvordan det er lurt å jobbe og hva som kan være bra å ta i betraktning for å få gode matcher. Både The Matchmakinginstitute i USA og Kongruent sin Matchmakingsertifisering har i tillegg en opplæringsperiode. Slike sertifiseringer er derfor mer verdt for en kunde kontra andre som tas via nettet og hvor matchmakeren selv må finne ut av hvordan jobben skal utføres på best mulig måte.

Dine ønsker, krav og behov er viktigst!

Det er ikke bare kunnskap og resultater som er viktig når du skal benytte deg av en matchmaker. Kjemien mellom deg og matchmakeren er viktig, men det viktigste er faktisk hvilke kontakter matchmakeren har, i forhold til den type partner du ønsker deg? Ja, du skal føle deg trygg med matchmakeren og stole på han/henne, men det er ikke matchmakeren du skal gå inn i et livslangt forhold med. Resultatet er det som betyr noe til syvende og sist. Du investerer mye penger for å finne den rette for deg, og matchmakeren må levere.

Gode avtaler eller dårlige avtaler.

De fleste matchmakere driver på sin egen måte. De har ofte avtaler med tidsbegrensninger, eller antall matcher de skal levere, for å sikre seg at de ikke må jobbe ut over det de får betalt for. Det er selvfølgelig forstålig, men samtidig er det lett for deg som er kunde og gå inn i en dårlig avtale. Vær obs på betingelsene og tenk etter om du tror matchmakeren kan finne din match ut i fra de betingelsene. Hvis du har prøvd å finne den rette for deg i mange år, hvor sannsynlig er det at matchmakeren skal klare å finne den rette for deg innenfor de tidsrammer som kontrakten setter?

Ta kontakt med Ane Hagen direkte hvis du skal benytte deg av en matchmaker og få anbefalt av henne hvem hun tenker kan passe best til ditt behov. Du kan nå henne på ane@anehagen.com eller via Facebook: https://www.facebook.com/anehagenlove/